Foglalás/Ajánlatkérés

SZÁRCSA HOTEL NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE

12,14 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el SZÁRCSA Rendezvényszervező és Vendéglátóipari Bt. napelemes rendszer telepítésre. A támogatást a GINOP 4.1.4-19 kódszámú „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” elnevezésű, Széchenyi 2020 keretein belül meghirdetett pályázaton nyerte el.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01162
A vissza nem térítendő támogatás mértéke a teljes projektköltség 55 %-a.
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett pályázaton a SZÁRCSA Rendezvényszervező és Vendéglátóipari Bt. 12,14 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert napelemes kiserőmű telepítésre.

A projekt keretében a napelemes rendszer a SZÁRCSA Rendezvényszervező és Vendéglátóipari Bt. Székesfehérvár, Szárcsa utca 1. alatti épületére került felszerelésre. Az épületére kerülő technológia 307 db Trina Solar Honey TSM-DE06 400Wp monokristályos napelem modulból áll, melyek felszerelésre és beüzemelésre kerültek. A napelemek által termelt energiát pedig 3 db Huawei Sun2000-36 KTL 36 kVA-os 3 fázisú inverter kezeli. A napelemes rendszert a Tamási Naperőmű Kft. telepítette és adta át 2022.06.17.-én a SZÁRCSA Rendezvényszervező és Vendéglátóipari Bt. -nek, üzembe helyezve az illetékes áramszolgáltató által átvéve.

A projekt közvetlen célja az épület energiatakarékos üzemeltetése, így a projekt eredményeként a SZÁRCSA Rendezvényszervező és Vendéglátóipari Bt. működési költségekre fordított kiadásai csökkennek. Az épület tetőszerkezetére 122,80 kWp-s összteljesítményű napelemes kiserőmű kiépítése megtörtént, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A projekt közvetlen célcsoportja mindezekből adódóan az épület használói, üzemeltetője. Közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.
A projektről bővebb információt a https://szarcsa.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Ritter Judit, sajtóreferens, 22/325-700, iroda@szarcsa.hu

Pályázat

Kiemelt ajánlataink

Különleges ajánlataink


Tekintse meg aktuális finomságainkat!

Részletek